22 Aralık 2012 Cumartesi

Bekçisiyiz kopsa kıyamet, Siyah Beyaz bize emanet! / Beşiktaş:3 - Kayserispor:1

Küçük Amerika olduğumuz için herşeyin b.kunu çıkarma konusunda sınır tanımıyoruz. Herşey 'en'lerde olmalı. Saçmalılklar da.. 1 aydır, belki daha da uzun süren bir Kıyamet Günü manyaklığı dün sona erdi çok şükür. Bizim bu saçma gösteride yer alabileceğimiz tek rol ise melankolik şarkılarımızdı..

Tribünlerin bir sözü vardır, her kulübün kendine uyarladığı. Bizim için; ''Cehennem buz tutana kadar Beşiktaş'lıyız''. Eğer  İnönü bizim cehennemimiz ise dün buz tutmasına ramak kalmıştı. Kelimenin tam manası ile donduk. Sahada 40. dakikaya kadar da bizi ısıtacak bir şey de göremedik. Ama ilk yarının son 5 dakikası tüm havayı dağıttı. 

Cuma maçlarından yorulduk ama bize yapılan haksızlıklardan yorulmadık, her yumrukta tekrar ve daha dinç ayağa kalkıyoruz. Hem Kıyamet gününde Beşiktaş'tan başkasına maç verilseydi haksızlık olurdu. Çünkü sadece biz;

Bekçisiyiz kopsa Kıyamet! Siyah Beyaz bize Emanet!!..

Şimdi 'Devamı' linkine basma zamanı..
Kar dolayısıyla işe gidemedik, korkudan kimse de yollara çıkmayınca atladık arbaya geçtik Beşiktaş'a. Bir Cuma maçını uzun uzun semtte yaşayabilmek için. Havada o kadar keskin bir soğuk hakimdi ki bu sezon tüm maçlarda gerçekleştirdiğimiz Şairler, Kazan Arkası veya Stad yanı içme ritüelimizi sıcak bir ortama taşımak durumda kaldık. Yıllarca hep dostluğun Kazan'dığı yere geçtik, biraları devirdik..

Maçtan önce ve soğuktan farklı olarak değinilecek 2 önemli başlık var;

- Kartal Yuvaları hem ürün hem kalite olarak müthiş. Eskiden ''birşeyler alalım artık yapacak birşey yok'' dediğimiz mağazalar şimdi ''hangisini alsak?'' noktasına geldi. Emeği geçen herkese teşekkürler.

- Biletix, hafta içi bu soğukta, bütün İstanbul'un kar ve soğuk korkusundan evde kaldığı bir günde bile bize gişe çilesi çektirdin ya. Sana giden en ufak kuruşum, hakkım varsa asla helal etmem. Sorun yaşamayalım diye maç gününden önce bilet alıyoruz, koskoca stadda önceden alınan biletlersi sadece 1 gişe veriyor.. Bilet almamış olanlar daha hzılı ilerliyor. Sizi havale edecek merci var mı??

Maça geçecek olursak; Kapalı orta dışında boş, yeni açık alt ve orta %60 dolulukta üst kat boştu. Eski açık %50, numaralı %50.. Bu soğuk, Cuma günü, İstanbul'un bir önceki günkü durumu düşünülünce ben daha azını bekliyordum. Ama şu net ki bu takım çok daha fazlasını hak ediyor.

Maçın tekrarını izlemedim ama tribünden görünen şu ki, ilk 5 dk iyiydik ama sonrasında bir bocalama başladı, özellikle Ersan çok aksıyor, Oğuzhan topla buluşamıyordu. Orta sahada top kapan ve dinç görünen tek isim ise Toraman'dı. bu iş böyle gitmez derken sarı kartı da göz önüne alınarak Ersan kenara, Veli oyuna alınınca hem defans biraz daha derli toplu hale geldi hem de orta sahada daha iyi top yapar olduk. Yine de gole dönüşecek bir baskı yoktu.

Ve birden bire Veli'nin attığını eve gelince öğrendiğim o mükemmel ara pas ve kaleci ile karşı karşıya kalanın Almeida değil de Holosko olması.. Holosko'nun golünün ise bir Almeida vuruşu ile gelmesi de bu sezon şansın da yanımızda olabileceğinin bir göstergesi olabilir belki de..

Kornerden gelen gol ise aslında bir önceki pozisyonda zaten gol olmalıydı. 2 dk. gecikmeli geldi sadece.. İlk yarı biterken keyifliydik.

İkinci yarı da istediğimiz gibi oynanıyordu, 3. golü bulduk, yine sonradan izleyince gördüğüm üzere Kayseri futbolcular itirazda sonuna kadar haklıymış. 

Maçın düdüğü kötü bir yönetim gösterdi dün gece, eyyamcı, yaranmaya çalışan kararlar veren, güvensiz ve tutarsızdı. Maçın skoruna etki etti mi. Evet etti. Bizim başımıza gelse ''o 3. gol olmasaydı'' der miydik, rakibin başına gelince de demek lazım o zaman..

Yine 10-15 dakikalık bir bocalama evresinde goler de kaçırdık ama baskı yedik. Güzel de bir gol.. Maç 3-1 oldu ve yine yeni yeniden başladık sıkıntı ile maçı izlemeye. Neyseki 75'den sonra maçı tutmayı başardık ve net skorla maçı kazandık.

Beşiktaş'tan başka hiçbir takımı sevmem ama Kayseri'yi ayrı sevmem. Futbolcu köleleştirme, istediğine satma görüşleri, Topuz olayındaki tavırları, Beşiktaş'a karşı açıklamalarından sonra gün yüzü görmesinler. Yedikleri Hurmaların acısı çıksın.

Trübün olarak da; eski açığın amigolarının tüm işinin goy goy marşlar olması sıkıntı. Golü yemişiz hal ale alele ale yapıp eski açığı tezahürata çaığıyorlardı. Statta bir ahenk yok ne yazık ki..

İlk yarınıyı iyi kapattık. Geçen sezon 32 puan yapmıştık, bu sezon 30 puan. Daha kötüyüz ama çok daha iyiyiz çünkü takımız. Bundan sonra bu takıma tek yapılması gerekli olan şy 2-3 transfer ve ne olursa olsun destek.. 8 yıllık garabetten sonra mutluluğu çabuk bulduk, Sahip çıkmalıyız!..

Bir gün kopar kıyamet, Çöker karanlık...
Allah bizi affetmez,  Çok günah aldık...
Sevenler ayrılmaz, bir plan yaptık!
Tüm Çarşı cehenneme kombine aldık..

İlk yarının değerlendirmesi için yeterince vaktimiz olacak. Ama şimdiden Samet Hoca'ya, Recep Hoca'ya, Ulvi Hoca'ya teşekkürler..

2 yorum:

  1. TEBRIKLER BU SEFER OLDU GALİBA HABER VER
    B.E

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler.. evet bu sefer başarılı oldu..

    YanıtlaSil