20 Ağustos 2012 Pazartesi

İBB - Beşiktaş; Ne Bekliyordunuz?

Sezona deplasmanla başladık, bayram tatilinin avantajı ile de Zulimpiyat'taydık. Kısa bir maç değerlendirmesi ve twitter ve facebook'a sığdıramadığım sinirimi burada çıkarmayı planlıyorum ve daha şimdiden tipik şekilde maç yazısından uzaklaşacağımı hissediyorum. Buyrun bakalım;

Hemen her olimpiyat stadındaki maç için gerçekleştirdiğimiz tipik yorumla başlayalım; bu stadı buraya yapanın, bu yolları bu stada reva görenlerin ve yıkmayıp hala ölüyü diriltmeye çalışanların bayramda kimse ziyaretine gitmez insallah..


Maça tipik kadromuzla katılım gösterdik, Noyan, Can, Mehmet ve ben. Maç önü bira devirme aksiyonunu özlemişim. Ramazanda karaciğer dinlendirmesine geçmiş, içkiden uzaklaşmıştık. İki sevigili ile kavuşma aynı güne denk geldi. Mutluyduk. Maça ilgi de beklediğimden fazlaydı açıkçası, sanırım 8.000-10.000 arası taraftar vardı. Bayram tatili için iyi rakam..

Gelelim maça, kim oyanadı, kim girdi, kim çıktı seçemedik. O milyarlar harcanan tabelada ne bir kart, ne oyuncu değişiklikleri, ne de kadrolar yayınlandığı için okuyamadık da. Yanımdakiler ortada oynayan sarışın çocuk kim diye soruyorlardı.. Guti mi döndü lan yoksa?

Maça iyi başladık, bastık, koştuk, alan kapattık ama topu ileriye de pek taşıyamadık. İlk heyacan geçince de İBB dengeyi kurdu, rüzgarın da etkisi ile (Bu arada Veli sakatlanıp çıkmış biz burayı kaçırdık, bunun da etkisi çok olmuş) dengeyi kurdu ve ardından üstünlüğü ele geçirdi. İkinci yarı da böyle başladı ve golü yedik. Kimse de bu saatten sonra bu maçın döneceğine inanmıyordu, ta ki Beşiktaş ilk 15 dakikadaki baskıya, alan kapatmasına başlayana kadar. 1-2 pozisyon da bulduk ama pek gol atabilecek gibi de değildik. Yine duran top ve Fernandes imdadımıza yetişti. Maçı da çevirebilecek enerji varken de maç bitti. Sonuç olarak berbaerlik belalımız İBB maçı ve yeni kadro ile çıkılan ilk maç için fena değil. Maçın hakkı da beraberlik ve İBB galibiyeti arasında bir yerlerdeydi. Bu yüzden de iyi sonuç.

Gelelim yorumlara; Ne bekliyordunuz? Gerçekten soruyorum ne bekliyordunuz? Yeni kurulmuş genç bir kadro, yeni bir hoca, 19-20 yaşlarda ortasaha oyuncuları ile oynayan bir Beşiktaş ve karşısında da oturmuş kadrosu, saha avantajı ve tipik bebalalımız İBB.

Maç daha başlamadan Q7 sesleri, ilk yarı bitmeden kaçıncı dakika/kaçıncı şut istatistikleri (twitter ortamında) ve böyle gitmez yorumları. Gerçekten aklınız başınızda mı? Eğer bu kuyudan 1 maçla çıkılacağını düşünüyorsanız rüyadasınız, uyanın. Şu an eleştiri yaparak bu takımı ileriye taşıyacağınızı düşünüyorsanız, düşünmeyin. Ve Q7 için, Samet Hoca, Pektemek aleyhinde bağıracaksanız stada gelemeyin. Emin olun bunlara hiç ama hiç ihtiyacımız yok. Ben kim miyim de bunları söylüyorum? Siz kimsiniz de o arma altındaki futbolcu'ya küfür etme hakkını kendinizde buluyorsunuz. Kimsiniz siz??

Bu takım bu sene çok yenilecek, çok kötü maçlar oynayacak. Ben bu takımda umut görüyorum ama bu tirbünlerde görmüyorum.

Jose Morinho'nun dediği gibi; "Ben bir teknik direktörüm. Harry Potter değil. Harry büyücüdür. Ama gerçekte büyü diye bir şey yoktur. Büyü düş, futbol ise gerçektir" Gerçekle yüzleşin. Tek doğru yok. Kendi doğrularınızla başımızı ağrıtmayın ve huzur verin artık.Arsene Wenger, Franz Beckhenbauer bilmiyor mu bu işi de bir türlü başarı gelmiyor. Siz haftada 5 saat futbol düşünerek bu işten daha iyi anladığınızı mı düşünüyorsunuz? Bırakın herkes işini yapsın. Taraftar olun, Futbolcu, Teknik Direktör veya Yönetici olmayın..

Sezon başında yazılar yazdık hala arkasındayız.. Seninde Üzülmeye Geldim Kaptan Samet! Kaç Kişi Kalacağız?

Maç yazımızı özel bir insana teşekkürle bitirelim: Carlos Carvalhal... 'Karton Adamların' Beşiktaş'ın çocuğu olduğu bu dönemde bize bir Portekizli olarak Adam'lık dersi verdin.. Senden Başka misafir takım Teknik Direktörünü çikolata ile karşılayan oldu mu bu bayram gününde bilmiyorum ama bizimkilerden daha çok 'bizden'sin. 'Hiçbir zaman Beşiktaş Gol yedi diye sevinmem' diyecek kadar da vefalı ve duygusal. İnsallah çok başarılı olursun Hocam. Yüzün hep güler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder